Youngtimerverzekering of Oldtimerverzekering?

Gepubliceerd op: 24-02-2020

De term 'Youngtimer' worden nog wel eens verward met de term 'Oldtimer'. Wat is nu het verschil en wat kan je er mee? is een Youngtimerverzekering nu anders dan een oldtimerverzekering? Ja zeker!

Als autoliefhebber ben ik zelf trotse bezitter van een E46 touring 330xi 'youngtimer'. Een sterke auto, relatief lage aanschafwaarde en heerlijke rijders-auto. Verzekeraars kunnen het soms knap lastig maken met al die verschillende termen & namen die ze gebruiken en producten die ze voeren. Daarom even een korte uitleg.

De term Oldtimers volgens de belastingdienst:
Auto's van 40 jaar of ouder (vroeger 25 jaar). Je hoeft dan geen motorrijtuigenbelasting meer te betalen. Lees hier wat de belastingdienst erover vertelt! 
De term Oldtimers volgens de verzekeraars:
Auto's van 20/25 jaar of ouder. Je rijdt er recreatief mee (in ieder geval geen woon-werkverkeer) en je hebt een auto voor dagelijks gebruik (eigendom of lease).

Wanneer je een voordelige maar goede oldtimerverzekering zoekt dan zijn er talloze mogelijkheden, ook als je nog andere voertuigen hebt kan je nog wel eens meer korting krijgen. Laat mij dit gerust vrijblijvend voor je uitzoeken.

De term Youngtimer volgens de belastingdienst:
Auto's van 15 jaar of ouder en op naam van de onderneming. De fiscale bijtelling is (maar) 35% van de dagwaarde waarna je vervolgens alle kosten zoals belasting (die er dus wel is), onderhoud, verzekering etc mag aftrekken. Is of wordt jouw auto 15 jaar of ouder en ben je ondernemer? overleg dan met je accountant of het financieel aantrekkelijk is deze op naam van de onderneming te zetten, dit is namelijk niet altijd het geval! Lees hier wat de belastingdienst erover vertelt.

De term Youngtimer volgens de verzekeraars:
Auto's van 15 jaar of ouder en een model dat vermoedelijk een klassieker wordt. Je gebruikt de auto niet voor woon-werkverkeer, rond de 7.500km per jaar en je hebt een auto voor dagelijks gebruik ernaast.

Wanneer je een Youngtimer volgens de belastingdienst op naam van de onderneming zet denk er dan aan om je autoverzekering hierop aan te passen. Vaak wordt dit een zakelijke autoverzekering met soms een premieverhoging tot gevolg. Laat dus eerst de premieverschillen door mij uitrekenen en maak dan pas de beslissing.

Wanneer je een Youngtimerverzekering online zoekt (op je prive-naam dus) bel mij dan ook gerust. Ik laat je graag de verschillen zien.

Steeds meer kan je producten kopen via Facebookgroups, zoals deze. Auto's worden natuurlijk ook veelal gevonden op websites zoals gaspedaal autoscout24 marktplaats

Wil je met mij sparren over dit soort zaken? bel of app mij dan gerust, ik zit er klaar voor!
Tommy Vaerewijck

Deel dit artikel!