Studentenverzekeringen!

Gepubliceerd op: 04-02-2020

Wil je de studentenverzekeringen vergelijken en in een paar minuten goed afsluiten? Laat het nu direct gratis uitzoeken! Whatsapp of bel : 06 177 249 77. Welke verzekeringen heb je wel of niet nodig en welke kunnen tijdelijk bij je ouders blijven? Met 1 telefoontje ben je klaar.

Je gaat studeren in een andere plaats en je hebt een kamer gevonden, top! Nu nog even alle administratie en ja, ook de nodige studentenverzekeringen. Niet zo een pakket waarin "van alles" zit, maar enkel het noodzakelijke, afgestemd op wat je ouders nog voor je hebben. Je bent immers student en alle beetjes helpen. In een paar minuten (sneller dan internet vergelijkers!) kijk ik voor je na welk pakket je moet hebben en sluit deze direct voor je af. Hierin kan ook tevens een speciale en voordelige autoverzekering voor jongeren (tot 24 jaar). Want het is even zoeken naar de verzekeraar die voor jongeren het meest interessant is, maar het is gelukt!

Aansprakelijkheidsverzekering voor studenten:
Zodra je op kamers gaat is het belangrijk om uit te zoeken of je ouders een aansprakelijkheidsverzekering hebben waarin ook studerend uitwonenden zijn meeverzekerd. Dan hoef je deze namelijk niet zelf ook nog eens af te sluiten. Nog belangrijker misschien is dat ik je dan wel over 4 jaar app om te vragen of je al klaar bent, want dit wordt erg vaak vergeten (en is uiterst riskant!). Dit is de meest belangrijke, dus hebben je ouders deze niet? sluit er dan direct 1 af.

Inboedelverzekering voor studenten:
De vraag is natuurlijk, hoeveel "inboedel" heb je? is dit alleen kleding en bestek of heb je daarnaast toch best een leuk setje aan meubels erbij. Voor een paar euro heb je al een inboedelverzekering, dus denk er niet te lang over na. Wel is het belangrijk om te weten dat diefstal van bv je laptop in huis enkel is verzekerd na braaksporen, ofwel je moet de laptop altijd achter jouw gesloten (slaapkamer)deur houden. Spullen buiten de deur zijn meestal niet verzekerd (kan wel).

Zorgverzekering voor studenten:
Zoals je misschien al gemerkt hebt, er zijn talloze collectieve zorgverzekeringen voor studenten. Volledig of deels uitgekleed. Eens per jaar kan je met mij overleggen welke je nu het beste voor het nieuwe jaar kan nemen. De basis zorgverzekering kan je nog steeds op verschillende manieren verzekeren.

Reisverzekering voor studenten:
Wanneer sluit je een eenmalige of doorlopende reisverzekering? met enkele vragen weet ik wat de voordeligste oplossing voor je is. Denk eraan dat je altijd de rubriek medische kosten meeverzekerd en aan te raden is "werelddekking" ook al verwacht je niet dat je buiten Europa op vakantie gaat (dit wordt namelijk vaak vergeten).

Verkeersrechtsbijstandsverzekering voor studenten:
Wat niet altijd (in mijn ogen onterecht) gekozen wordt is de verkeersrechtsbijstandsverzekering. Voor een paar euro kan je gebruik maken van juristen zodra je letsel oploopt in het verkeer. Als student ben je als geen ander vaak in het verkeer te vinden, meestal op de fiets, en ben je kwetsbaar. Ontstaat er een ongeval dan is het erg prettig wanneer een jurist al je medische kosten en ongemakken/smartegelden voor je kan verhalen op de veroorzaker. Ook hier kan het zijn dat dit nog bij je ouders is meeverzekerd (studerend uitwonenden) dus vraag dit even na (of laat mij dit even doen).

Overige verzekeringen voor studenten:
Misschien heb je een dure fiets, net een nieuw mobieltje, een fotocamera die je vaak buiten de deur hebt, of dus net je eerste auto gekocht. Ieder jaar worden producten en tarieven door verzekeraars tegen het licht gehouden. Het is dan makkelijk dat je mij op ieder moment kan bellen om te vragen welke de meest verstandige keuze is.

Op deze website kan je handige informatie vinden over het bereiken van je 18 jarige leeftijd : 
https://www.wijzeringeldzaken.nl/op-jezelf/ 

Maar wat zijn jouw kosten?
Jij werkt toch ook niet voor niets? Net als online vergelijkingssites ontvang ik een klein stukje winst van de verzekeraar waar ik je aanbreng, dit is nagenoeg overal gelijk. Je betaalt dus niets meer dan wanneer je online je eigen producten uitkiest en je hoeft er nooit meer naar om te kijken! Dus bel, sluit af en "let it go" zou mijn dochter zeggen...

Deel dit artikel!