Het kantoor bestaat 5 jaar!

Gepubliceerd op: 25-01-2023

Op 1 oktober 2017 zag Vaerewijck Verzekeringsadvies het levenslicht. Met het motto “vergelijkt beheert en ontzorgt” werd mijn onderneming gelanceerd voor de consument en ondernemer. Vanzelfsprekend net als anderen door persoonlijk maatwerk de meest geschikte resultaten behalen, maar ik merk vooral dat door mijn eigen (andere) manier van aanpakken het zijn vruchten afwerpt....

Het stoffige imago eruit en vol op vertrouwen bouwen zonder te veel digitaal te gaan; iemand die je ten allen tijden van alles kan vragen. Grappig, zo wordt mij regelmatig ook andere vragen gesteld "Tom, wat voor auto vind jij nu handig voor mij? Heb je een adresje?" Niet via een contactformulier of platform maar gewoon direct aan de telefoon, in de app, thuis of tijdens een drankje in de kroeg. Het netwerken gaat bij mij gelukkig vanzelf; klaar staan met al je kennis wanneer mensen in je omgeving hulp nodig hebben en de rest komt dan vanzelf. En dat maakt mijn werk nou net het leukste wat er is; namelijk helpen waar je kan en je 25 jaar kennis en ervaring delen, soms ook op andere gebieden.

Bij het gesprek met de KVK; ‘dat is een gewaagde sprong van u, in tijden dat assurantiekantoren groter worden en de kleintjes daarin worden “opgeslokt”..’

Achter de schermen en offline verzekeringszaken

Eén van de kunsten tijdens mijn verzekeringswerk is om zoveel mogelijk achter de schermen werk op te lossen zonder dat mijn relaties er iets van merken. Op moment van schade heb ik natuurlijk informatie nodig om op te treden naar verzekeraars, maar het even snel je polis opzoeken, met je app en dan je inlogcode vergeten, of waar moest je nou ook alweer wat melden bij een personeelsmutatie? had ik nou skivakanties meeverzekerd? Welk platform? Wat moet de expert ook alweer hebben? Zelfs ook deze korte snelle dienstverlening wordt als erg positief ervaren.

Ik geloof er dan ook in dat er altijd een markt blijft bestaan voor mensen die niet alles (maar wel veel) digitaal wensen. Ik merk dat mijn klanten veel waarde hechten aan gewoon elkaar even spreken, zo simpel en kort, in goed vertrouwen en volledig onafhankelijk. De digitale wereld en de offline wereld kunnen in mijn ogen prima naast elkaar maar ik geloof er niet in dat de digitale wereld alle diensten voor iedereen zal overnemen omdat er altijd mensen blijven die daar geen behoefte aan hebben. En dat mag. Elkaar zien en gewoon met elkaar praten blijft in mijn ogen nog steeds de leukste maar ook meest gezonde manier van communiceren!

Tom, ik hoef die app niet, mag ik je niet gewoon even bellen als ik wat heb?

Doorvragen

Wat ik momenteel veel voorbij zie komen zijn ondernemers in de zakelijke dienstverlening, bouwsector of vastgoedsector. Zij proberen via een digitaal aanvraagformulier online ergens een product te sluiten dat in feite niet aansluit bij zijn of haar dienst of algemene voorwaarden (welke er soms niet eens zijn!). Door gewoon met elkaar te sparren komen er onderwerpen voorbij waar ondernemers niet zelf aan hebben gedacht. Met (soms tot vervelens toe :-) doorvragen komen we op een besluit om iets wel of juist bewust niet te verzekeren.

Slagkracht

Geluiden gingen al even rond dat de persoonlijke benadering van een “klein kantoor” gemist werd. Dit was voor mij een extra motivatie om deze sprong te wagen want juist dat vind ik dus ook zo aantrekkelijk. Wel met de nodige slagkracht door een verbinding aan te gaan met sterke en goed functionerende partijen/verzekeraars en slimme systemen zodat ik veel relaties in mijn eentje goed kan blijven bedienen met concurrerende premies.

In een paar jaar tijd zitten mijn relaties niet alleen in deze regio maar over heel Nederland. Vaerewijck Verzekeringsadvies is in Arnhem uitgegroeid tot een bekend volwaardig eigentijds assurantiekantoor met zowel particuliere als zakelijke klanten met daarnaast specialisaties in vastgoed (VVE), beroepsaansprakelijkheid, inkomensvoorzieningen, personenauto of bestelauto maar ook zeer voordelige combinatiepakketten voor het gezin.

Over Vaerewijck Verzekeringsadvies

Inmiddels ontvang ik erg veel leuke en positieve reviews. Nu na 5 jaar maakt Vaerewijck Verzekeringsadvies nog steeds een gezonde stevige groei mee met veel tevreden ondernemers en gezinnen. Dat er sinds de start nauwelijks een relatie naar de concurrent is overgestapt voelt voor mij als voldoening. Het zegt wellicht ook iets over mijn volgende werkwijze; eerlijk en open alles blijven kunnen bespreken met elkaar, ook over producten van de (overgebleven) concurrent. Zo zijn er wel eens potentiële klanten geweest die ik toch heb geadviseerd om zijn of haar oude pakket niet naar mij over te sluiten omdat het simpelweg niet beter kan.

Ondernemen

Naast het verzekeringswerk ben ik ook inmiddels 5 jaar ondernemer en die stap was natuurlijk nieuw. Maar met focus en aandacht, geloof in mijn werkwijze, mond tot mondreclame en adviseren op bijeenkomsten heeft mijn kantoor een gezonde portefeuille. Van preventie tips tot het schrijven van blogs (met meer dan 3000 views), van landelijke bijeenkomsten, het sponsoren van lokale clubs tot het maken van een bedrijfsfilm (nog niet gezien? Zie onderaan de website www.vaerewijck.nl).

Proost. Op naar de volgende jaren!

Tommy Vaerewijck

Deel dit artikel!